Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.odv-kac.si/trgovina/ so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Uredbo o varovanju osebnih podatkov (EU GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in določajo pogoje nakupov storitev preko spletne strani. S spletno trgovino www.odv-kac.si/trgovina/, na kateri so objavljeni ti splošni pogoji poslovanja, upravlja družba Podjetje Kac in odvetniki o.p. d.o.o. , v nadaljnjem besedilu “ponudnik”. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Poleg teh pogojev poslovanja lahko za določene podstrani ali uporabnike veljajo posebni pogoji poslovanja ali pogodbena določila.

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec postane član in s tem pridobi pravico do nakupa. Obenem pa z registracijo izrazi svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. »Kupec« ali »uporabnik« v teh Pogojih poslovanja predstavlja vsako osebo, ki se odloči za nakup storitev prek spletne stran www.odv-kac.si/trgovina/ oziroma na drug način izrazi zanimanje za nakup storitev prodajalca. Vsi osebni podatki so strogo varovani v skladu z uredbo EU GDPR. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe Pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Uporabnik se lahko strinja, da ga o spremembah Pogojev poslovanja obvestimo takoj, ko stopijo v veljavo. Vse spremembe so za uporabnika zavezujoče, zato uporabnikom priporočamo da se s Pogoji poslovanja ob vsakem nakupu vestno seznanijo. Poleg Pogojev poslovanja mora kupec pred oddajo naročila izraziti tudi strinjanje z našo Politiko zasebnosti, kjer se seznani z našo politiko varstva osebnih podatkov. V primeru, da se kupec s Pogoji poslovanja ali Politiko zasebnosti ne strinja, prosimo, da spletne trgovine ne uporablja.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z določbami teh Pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave in potrjuje, da je bil s Politiko zasebnosti seznanjen in se z njo strinja. Kupec ali uporabnik z nakupom jamči, da je starejši od 18 let.

Osnovne lastnosti storitev, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. V primeru morebitne spremembe roka dobave bo kupec o spremembi ustrezno in pravočasno obveščen po elektronski pošti.

CENE

Vse cene storitev so navedene v EUR in vključujejo DDV. Podjetje Podjetje Kac in odvetniki o.p. d.o.o. je davčni zavezanec. Cena storitve, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so vidni v nakupovalni košarici še pred zaključkom naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. S potrditvijo naročila so vse cene in drugi pogoji zavezujoči in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupec o vseh podatkih o oddanem spletnem naročilu prejme obvestilo na elektronski naslov, ki ga je navedel v nakupovalni košarici pri vnosu svojih podatkov. V tem sporočilu je obveščen tudi o predvidenem roku dobave. Če le-tega ne prejme, obstaja možnost, da je kupec navedel napačen elektronski naslov. V takšnem primeru kupca naprošamo, da se obrne na nas preko v nadaljevanju dokumenta objavljenih komunikacijskih kanalov. Akcijske cene veljajo od-do datuma, zapisanega ob znižani ceni.

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča plačilo po povzetju na domu oziroma na svoji lokalni pošti, Paypal, ter s plačilnimi in kreditnimi karticami, ki so na voljo v obrazcu v Košarici. Potrdilo o naročilu je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku, saj ga prejme na svoj elektronski naslov.

Podjetje Podjetje Kac in odvetniki o.p. d.o.o.  ni registrirano kot fizična trgovina, zato kupcem ne moremo oziroma ne smemo ponuditi osebnega prevzema preko spletne strani naročenega blaga. Podjetje prav tako ne posluje gotovinsko, kar pomeni, da na naslovu podjetja storitev ne morete osebno kupiti. Vse informacije in navodila, kako opraviti nakup, so kupcu na voljo v Pogojih poslovanja, ki so objavljeni na naši spletni strani.

POSTOPEK NAROČILA OZIROMA NAKUPA

Registracija ni obvezna, naročilo lahko kupec odda tudi kot gost. Kupec izbere artikel in ga s klikom doda v košarico. S klikom na gumb »Prikaži košarico« ali pa s klikom na košarico zgoraj na desni strani vstopi v košarico. V košarici lahko popravi količino ali odstrani določen artikel in klikne na gumb »Posodobi košarico«, da se vnesene spremembe potrdijo.

V kolikor ima kupec kupon / kodo za popust, le-to vnese v okenček, kjer je navedeno »Koda kupona« in jo potrdi s klikom na povezavo »Uporabi kupon«. Pri enem nakupu lahko kupec koristi le en kupon oziroma kodo. Kupon je v primeru, da je to eksplicitno zapisano, časovno omejen.

Iz košarice gre kupec s klikom na gumb »Nadaljuj z nakupovanjem« nazaj v trgovino ali pa klikne gumb »Nadaljuj na blagajno« in na strani z naslovom »Zaključek nakupa« določi način plačila in vnese podatke za dostavo. Kupec mora posredovati zahtevane kontaktne podatke, ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter izvedbo storitve. Vpisati mora vsaj en veljaven elektronski naslov. Po potrebi lahko doda tudi komentar. Pred formularjem za izbiro plačila je naveden strošek dostave ter celoten znesek nakupa. Zaključek nakupa kupec opravi s klikom na gumb »Kupite sedaj«.

Po oddanem naročilu kupec prejme elektronsko sporočilo z vsemi potrebnimi podatki o nakupu, dostavi in navodila. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena, hkrati se uporabnik lahko strinja z uporabo njegovega elektronskega naslova za marketinške namene (e-novice) v skladu s točko o varovanju osebnih podatkov.

Osebni podatki se obdelujejo skladno s Politiko zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani www.odv-kac.si/trgovina/privacy-policy/.

POSTOPEK NAROČILA NA PRISTAJALNI STRANI

Pristajalna stran je podstran spletne trgovine www.odv-kac.si/trgovina/, kjer je na voljo ena storitev, skupina storitev ali ena storitev v več različicah na eni sami strani. Je uporabnikom prijaznejša, enostavna in pregledna storitev, kjer se nakup vedno opravi brez registracije. Če je kupec preko klika na spletni oglas prispel na pristajalno stran, lahko do obrazca za nakup pride s klikom na gumb »naroči zdaj«. Na strani je na voljo več takšnih gumbov, obrazec »Naročilnica« pa se nahaja tudi na dnu strani.

Kupec se odloči za način plačila. Na voljo so enaki načini plačila kot v trgovini www.odv-kac.si/trgovina/. Pri plačilu po povzetju lahko pride do dodatnih stroškov zaradi provizije, o čemer je kupec obveščen pred zaključkom nakupa. Pri izbiri možnosti plačila s kreditno oziroma debetno kartico ali s neposredno bančno transakcijo.

Kupec nato v Naročilnico vnese zahtevane podatke za izvedbo storitve. Podatki, ki so označeni z zvezdico, so obvezni. Pri nekaterih storitvah se lahko izbere še dodatna lastnost storitve. Kupec vnese tudi želeno količino storitev.

»Prioritetno naročilo« pod gumbom »Potrdi naročilo« kupcu omogoča, da se njegovo naročilo odpremi prej kot ostala. V primeru več takšnih naročil se prioritetna naročila obravnava po kronološkem vrstnem redu oddanih naročil upoštevajoč dodaten strošek.

Nakup je zaključen s klikom na gumb »Potrdi naročilo«. Ob tem se kupcu odpre nova stran s potrdilom o nakupu. Potrdilo o naročilu, ki vsebuje tudi hiperpovezavo do navodil izvedbe storitve, je kupcu poslano na navedeno elektronsko pošto. Kopija potrdila o naročilu je poslana tudi na interni elektronski naslov podjetja in služi kot dokaz o nakupu.

V primeru, da za storitev ponujamo dodatno znižanje ob nakupu naših storitev, so kupci na dodatno znižanje ob nakupu opomnjeni po oddaji naročila. V takšnih primerih je oddano naročilo začasno zadržano in ga kupec še lahko dopolni s klikom na dodatno ponudbo. Če kupec naročila ne dopolni, bo oddano le prvotno naročilo.

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku ene ure po oddaji naročila po elektronski pošti. Pod zadevo v elektronskem sporočilu vpišite »Preklic naročila«. V vsebini sporočila navedite: številka naročila, ime in priimek kupca. Kontaktni elektronski naslov ponudnika je pisarna@odv-kac.si.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

*Zadnji odstavek

Podjetje Kac in odvetniki o.p. d.o.o. ne omogoča osebnega vračila kupljenega blaga na fizičnem naslovu podjetja.

V skladu z drugim odstavkom 43.d člena ZVPot mora podjetje potrošniku, ki je izkoristil pravico do odstopa od nakupa, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, vrniti vsa prejeta plačila. V skladu s sedmim odstavkom 43.d člena pa potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

Kupce naprošamo, da si v Pogojih poslovanja preberejo navodila v sklopu poglavja “Pravica do odstopa od pogodbe”.

AVTORSKA ZAŠČITA

Vsebina spletne trgovine www.odv-kac.si/trgovina/, vključno s podatki, opisi storitev, grafično podobo, tehnologijo, slikami storitev ter ostalimi elementi na spletnem mestu ponudnika so last podjetja Kac in odvetniki o.p. d.o.o. , ter zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Kac in odvetniki o.p. d.o.o. . Kršitelji avtorskih pravic bodo ustrezno sodno preganjani. Fotografije storitev lahko zaradi različnih vzrokov nekoliko odstopajo od dejanskega stanja (so simbolične) na primer zaradi proizvodnih sprememb, na katere ponudnik nima vpliva.

IZBRIS OSEBNIH PODATKOV

Podatke, ki jih podjetje Kac in odvetniki o.p. d.o.o. zbira, kupec najde v Politiki zasebnosti, ki je objavljena na ponudnikovi strani www.odv-kac.si. Ponudnik spoštuje Uredbo o varovanju osebnih podatkov (EU GDRR). Uporabnik oziroma kupec sam dovoli ali ne dovoli obdelave podatkov. Vsak kupec oziroma uporabnik ima pravico kadarkoli zahtevati izbris svojih osebnih podatkov iz naše baze. To stori enostavno tako, da nas kontaktira preko katerega od naših komunikacijskih kanalov (elektronska pošta, telefon, Facebook) ter sporoči svoje podatke za izbris. Izbris podatkov iz naslova GDPR se ne nanaša na podatke, ki jih je podjetje dolžno hraniti po ZDDV-1, Zakonu o davčnem postopku, Zakonu o gospodarskih družbah, Slovenskih računovodskih standardih, Zakonu o računovodstvu ter Pravilniku o izvajanju zakona na dodano vrednost.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in daje na voljo osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova pisarna@odv-kac.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Kac in odvetniki o.p. d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

PREVLADUJOČE PRAVO

Te pogoje in določbe se ureja in razlaga v skladu s slovenskim pravom. Pogodbeni stranki s tem priznavata pristojnost slovenskih sodišč. Vse pogodbe bodo sklenjene v slovenskem ali angleškem jeziku.

Ti pogoji poslovanja pričnejo veljati dne 1.11.2021.

Podatki podjetja:

Kac in odvetniki o.p. d.o.o., 

Partizanska cesta 11,2000 Maribor

Slovenija

Davčna št.:18275770

Kontakt: pisarna@odv-kac.si

https://www.odv-kac.si/wp-content/uploads/2021/09/slovenski-podjetniski-sklad-white.png
https://www.odv-kac.si/wp-content/uploads/2021/09/evropski-sklad-za-regionalni-razvoj-white.png
https://www.odv-kac.si/wp-content/uploads/2021/09/ministrstvo-gos-razvoj-white.png